lørdag den 5. marts 2016

Sarah Bernhardt-kager uden sukker og mel | femina.dk

Sarah Bernhardt-kager uden sukker og mel | femina.dk

Sarah Bernhardt-kager uden sukker og mel

DET SKAL DU BRUGE TIL SARAH BERNHARDT-KAGER

Til trøffelmassen

75 g chokolade

2 dl piskefløde

Til marcipanbundene

150 g mandelmel

1 spsk. sukrin+

½ tsk. mandelessens

1 æggehvide

Til overtræk

150 g chokolade

Evt. frysetørrede hindbær til pynt

Opskrift - sådan laver du Sarah Bernhardt-kager uden sukker og mel

1. Hak chokoladen. Opvarm piskefløden, til den lige netop koger. Tag den af varmen, og hæld den over chokoladen i en skål. Lad stå lidt, og rør så sammen, så der ingen klumper er. Sæt på køl i minimum 4 timer, så massen kan stivne.

2. Bland alle ingredienser til marcipanen, og kør på din foodprocessor, til det samler sig.

3. Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.

4. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, til det har en tykkelse på ca. ½ cm, og udstik 8 cirkler med en udstikker eller et glas af passende størrelse.

5. Læg bundene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ca. 12-15 minutter, eller til de er gyldne. Afkøl på en rist.

6. Når trøffelmassen er stivnet, piskes den hurtigt op med en elpisker, indtil massen sidder fast på piskerisene i stedet for at falde af. Ikke for længe, da den så skiller og bliver grynet.

7. Sprøjt massen til toppe på marcipanbundene med en sprøjtepose, eller fordel det på med en ske. Sæt på køl i yderligere 1 time. Smelt chokoladen, og overtræk kagerne.

8. Det er nemmest at sætte Sarah Bernhardt-kagerne på en rist og dryppe chokoladen ud over med en ske, men du kan også dyppe dem direkte i chokoladen eller pensle det på med en silikonepensel.

9. Pynt med frysetørrede hindbær, og sæt kagerne på køl, indtil chokoladen er stivnet helt.

Opskriften er fra bogen "Sødt, sundere, syndigt" af Xenia Østerby Jensen. 

256 sider, 299,95 kr. på FADL Forlag. Køb bogen her


Sendt fra min iPhone

Ingen kommentarer: